Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ προτείνει για εισόδημα 500,00€ το μήνα






Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Λύση για το περιβάλλον και … τη τσέπη μας

Είναι γνωστά πλέον σε όλους μας τα φωτοβολταϊκά. Έχουμε κατά κόρο διαβάσει και ακούσει για το πόσο αναγκαία είναι και για το πόσο βοηθάνε στη καταπολέμηση της μόλυνσης στο περιβάλλον και για τη συμβολή τους στην παραγωγή καθαρής ενέργειας άρα και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με αφορμή τη τοποθέτηση φωτοβολταϊκού στη στέγη ενός μέλους μας θα ήθελε να ενημερώσει όλους τους δημότες της Κω για τα παρακάτω:

• Ένα δάνειο για φωτοβολταϊκά εγκρίνεται πολύ πιο εύκολα από οποιοδήποτε δάνειο γιατί είναι εξασφαλισμένο για τη τράπεζα.
• Τα έσοδα σε ένα μήνα ήταν περίπου €500 (από 15 Οκτώβρη έως και 15 Νοέμβρη). Να σημειωθεί ότι σε αυτό το διάστημα υπήρξαν αρκετές ημέρες (περίπου 5) με έντονα καιρικά φαινόμενα δηλαδή βροχές και συννεφιά που επηρέασαν όπως είναι φυσικό την απόδοση του φωτοβολταϊκού.
• Τα μηνιαίο κόστος για δάνειο €21.000 είναι περίπου €240 και αν κάποιος βάλει προσημείωση (κάτι που δεν έκανε το μέλος μας) το κόστος θα ήταν γύρω στα €200 για δέκα χρόνια.
• Πλέον η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για 5 kW στην Κω κοστίζουν γύρω στις €17.000 επομένως και το μηνιαίο κόστος είναι αρκετά χαμηλότερο και τα κέρδη περισσότερα .

Συμπερασματικά, το καθαρό κέρδος στο νησί μας είναι τουλάχιστον €300 το μήνα. Η παραγωγή του ρεύματος από φωτοβολταϊκά στη στέγη πωλείται στη ΔΕΗ με €0,55 η κιλοβατώρα (kWh) ενώ αντίστοιχα ο καταναλωτής πληρώνει περίπου €0,10/kWh για οικιακή κατανάλωση.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι τελικά τα φωτοβολταϊκά στη στέγη είναι μια λύση στη προστασία του περιβάλλοντος και στο οικονομικό μας πρόβλημα. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι τη προσπάθεια να σώσουμε τη τσέπη μας και το περιβάλλον.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου